Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

BK Gamla Karlbergare

0 - 4
Stadshagens IP 1
2 juni 2017
18:00

Högalids IF

Referat

Referat: BK Gamla Karlbergare - Högalids IF

Högans bästa tjugofem minuter i år, fick jag förmånen att se på ett soligt Stadshagen. Det var fotboll att njuta utav. Väggspel boll på yta väggspel igen och boll på yta, både jag och dom andra gamlingarna (alltså Karlbergerna), vart helt yra i mössan av Högans fina spel. Jakob ett noll efter 10 minuter var i underkant. Så när Jakob slår bollen snett in i banan från kortlinjen, till Robin som bara har att raka in den, så blåser domaren för offside på Robin och gult kort till en undrande Jakob. Det var inte bara Jakob som undrade, det var nog samtliga närvarande på Stadshagen, utan domaren förstås, som nog åkte hem efter matchen och läst på offside regeln? Men två noll kom efter tjugo minuter, en Högan spelare vart nerdragen inom straffområdet. Nisse slog en jättebra straff hårt mot ena stolproten, men mållisen chansade i det hörnet och hade fingrarna på bollen. Efter ungefär tjugofem minuter började Högan gå ner i tempo och närma sig Karlbergarna lite grann. Men vi fortsatte att hålla ihop laget fint och tre noll kom efter hörna, efter lite flipperspel och det var eleganten Jon med det stora spelsinnet, som fick slå in den. Det var första halvlek det och inget tycktes kunna hota Högalidarna på Stadshagen.
Dags för andra halvan av matchen och vår fantastiska femtemålvakt fick göra några riktigt bra ingripande. Han läste av spelet bra, kom ut i rätt lägen och avvärjde frilägen för Karlbergarna. Nicko spred ett lugn där bak med lugna fina ingripanden. Han är nästan lika bra i målet som ute och det vill inte säga lite det. Jag har lite funderingar på om vi inte ska slänga in vår sjätte målvakt och chocka bönderna från Gustavsberg. I form av Capatoni, eller ska vi låta Filmhen få en ny chans igen, vad tycker ni? I andra halvlek så gick vi ner i tempo ytligare och närmade oss Karlbergarna ännu mera i tempot och backlinjen trycktes ned rätt så rejält mot första halvlek. Så det kändes rätt så skönt när Jakob fick göra sitt andra mål för dagen ur snäv vinkel, men den stora prestationen stod Rapparen för, som fick in bollen till Jakob. Backlinjen var återigen bra med Fredrik som den stora härföraren. Men matchens höjdpunkt stod Henke för. Karlbergarn ligger i kontringsläge en tjugo meter in på vår planhalva och ska slå ut bollen till sin ytterspringare som ligger bra till för att springa sig ren. Då slänger sig Henke raklång, svävar fram i luftutrymmet som om tyngdlagen hade upphört, får skallen på bollen med adress till en Högalidare och plötsligt är det vi som ligger i kontringsläge, jag bara njöt. Men matchens lirare får nog ändå gå till Jakob, med motiveringen. Han deltog i både försvarsspel anfallsspel, på ett föredömligt sätt, så att det var som om vi hade ytligare en spelare på planen och det gör en jätteskillnad det. Att han sen gör två mål är bara en bonus, man får chanser om man springer så mycket som Jakob. Det är bara att fråga Erik som springer lika mycket som Jakob, chanserna kommer om man rör på sig, eller hur Erik. När domaren blåste av matchen, så hade spelet jämnat ut sig rätt så betydligt och det kändes som Karbergarna låg lika närma att reducera som att vi skulle få in en till. Fyra noll avspeglar nog matchen rätt så bra och det roligaste var att vi fick hålla nollan. Bra Nicko, bättre kan det inte vara!!
Det ända jag kan gnälla på är våra fasta situationer, men vår första hörna var riktigt bra. Låg hörna mot Erik på första stolpen, där kunde gått hur som helst.
Nä nu måste vi fokusera på bönderna från Gustavsberg och ta fram dynggreparna. För här ska det bärgas, inte bara hö.

Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jacob Stenblom 1 2 1 1 0 3
Nils Sjösten 1 1 0 0 0 1
Erik Rappling 1 0 1 0 0 1
Simon Rosenberg 1 0 1 0 0 1
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Fredrik Greiff 1 0 0 1 0 0
Henrik Ahnkron 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
Nicholas Riley 1 0 0 0 0 0
Robin Castillo 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 27 aug 2017, 20:00 Högalids IF - BK Gamla Karlbergare 3 - 3